Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-01@03:51:51 GMT

راه رسیدن به آرزوها در «لیله الرغائب»

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۰۷۷۳۵

راه رسیدن به آرزوها در «لیله الرغائب»

نخستین شب جمعه ماه رجب که «لیله الرغائب» یا شب آرزوها نام دارد از قله هایی است که با فتح صحیح و اصولی آن می توان گره بسیاری از مشکلات را با توسل به روزه، نماز و دعا گشود و به آرزوهایی که اغلب جنبه رویا دارد، رنگ واقعیت زد.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، ماه رجب به عنوان ماه مشهور به ماه خدا و دیباچه فصل نیایش و بندگی، فرازها یا نقاط اوجی دارد که با موقعیت شناسی می توان با هر یک از آنها اصطلاحاً «یک شبه ره صد ساله را طی کرد».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آغاز با ولادت امام باقر(ع) گرفته تا رسیدن به ایام البیض و اعتکاف، ولادت مولود کعبه، مولای متقیان(ع) تا مبعث رسول ختمی مرتبت(ص) که وجود مقدس شان رحمت للعالمین است، همه و همه رجب را موسم بندگی و درک حیات طیبه با عبور از قله های این شاهراه کرده است.

در این میان نخستین شب جمعه این ماه که «لیله الرغائب» یا شب آرزوها نام دارد از قله هایی است که در ماه رجب با فتح صحیح و اصولی آن می توان گره بسیاری از مشکلات را با توسل به روزه، نماز و دعا گشود و به آرزوهایی که اغلب جنبه رویا دارد، رنگ واقعیت زد.

حدیث لیلة الرغائب از پیامبر(ص) نقل شده و در کتاب «اقبال الاعمال» سید بن طاووس آمده است. در این حدیث به جایگاه این شب و اعمال آن اشاره شده است. در این حدیث آمده این شب را ملائکه، لیلة الرغائب نامیده‌اند. زمانی که یک‌سوم از این شب بگذرد، فرشته‌ای در آسمان و زمین باقی نمی‌ماند، مگر اینکه در کعبه و حوالی آن جمع می‌شوند. خداوند به فرشتگان می‌گوید هر چه می‌خواهید درخواست کنید. فرشتگان گویند درخواست ما بخششِ فرد روزه‌دارِ ماه رجب است. خداوند پاسخ می‌دهد: آن را انجام دادم(1).

 

برای این شب اعمالی است از جمله نمازی 12 رکعتی که با کیفیتی خاص بین نماز مغرب و عشاء خوانده می شود و برای آن برکات بسیار است.

 

در این میان و به منظور بهره مندی حداکثری از برکات این شب، باید کیفیت آرزو کردن هایمان را بدانیم تا با شیوه اصولی از این فرصت بهره ای را که باید، ببریم.

 

«لیله الرغائب»، شب بارش رحمت الهی

 

حجت الاسلام والمسلمین «ابراهیم بهاری»، در تبیین کیفیت آرزو کردن در اسلام، اظهار کرد: اولین شب جمعه ماه رجب مصادف با «لیله الرغائب»، یعنی شب آروزها و فرصتی است مغتنم برای ارتباط با ذات باریتعالی و عرض درخواست ها به محضر او؛ اما ... آنچه که باید در مورد این شب ارزشمند دانست، این است که پروردگار عالم دنبال دلیلی است که بندگان را مورد عفو، رحمت و بخشش قرار دهد، به همین جهت «لیله الرغائب»، شب بارش رحمت الهی نامیده شده است.

 

کارشناس مذهبی آرزوهای دور و دراز را مورد نکوهش آموزه های دینی دانست و تصریح کرد: در شرح حال عیسی بن مریم(ع) آمده ایشان روزی از روستایی گذر می کرد، به قومی برخورد کرد که اهل آن روستا از بین رفته بودند، یکی از حوّاریون به حضرت(ع) عرض کرد: گویا بر این قوم عذابی نازل شده است، حضرت عیسی(ع) دعایی کرد تا شخصی از آن قوم زنده شود و علت را جویا شد، وی در پاسخ اینکه شما به چه بلایی مبتلا شدید، گفت: ما چند خطا در زندگی داشتیم، اول اینکه دنیاپرست بودیم و بعد آنکه گرفتار آرزوهای طول و دراز دنیایی شدیم. این نقل نشان از نکوهش آرزوهای دور و دراز در آموزه های دینی دارد.

 

وی با بیان اینکه آموزه های دینی آرزوهای در خدمت آخرت را مطلوب می داند، ادامه داد: دوری از گناه، زیارت ائمه معصوم(ع)، داشتن ذریه پاک، فرزند صالح و امثال آن ازجمله آرزوهایی است که در عین دنیایی بودن آخرت را هم می سازد.

 

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه دعا برای فرج امام عصر(عج) از بزرگترین آرزوهایی است که زمینه تحقق دیگر آرزوهای انسان را فراهم می کند، گفت: در روایات است که برای فرج دعا کنید که آن سبب گشایش در کار شما است و در دعای شریف افتتاح نیز می خوانیم: «اللّهم انّا نرغب الیک فی دولة کریمة».

 

حجت الاسلام بهاری با اشاره به آغاز بارش رحمت الهی بر بندگان با ماه رجب، خاطرنشان کرد: لیله الرغایب فرصتی است تا خداوند بندگانش را مورد عفو قرار دهد، به همین جهت توصیه شده از فضلیت های این شب بابرکت بهره کافی ببریم و از لحظات و ساعات آن غافل نشویم و وجودمان را به آنچه توصیه های پروردگار و ائمه معصومین(ع) بوده، زینت دهیم.

 

در این شب میل به عبادت بسیار است

 

حجت الاسلام «سعید امیدیان» نیز در تشریح رغائب، بیان کرد: رغبه از عبارت «امرٌ مرغوب فیه عطاء کثیر؛ شبی که در آن عطاها و مواهب فراوان به دست می آید»، آمده یعنی رغبه، امری مطلوب و موردپسند است، در این شب عطا و مواهب بسیار به دست می آید و میل به عبادت بسیار است.

 

 عضو شورای حوزه علمیه استان لرستان لیله الرغائب را شب میل و رغبت ها نه شب آرزوها دانست و ابراز کرد: خداوند نعمت های معنوی را برای انسان مقدر کرده و انسان را به سمت آن سوق داده است، از نعمت های ویژه الهی برای انسان، نعمت امامت و ولایت است که خداوند می فرماید: «بَقِیَّتُ اللَّهِ خَیْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ» و ائمه اطهار(ع)، بقیه الله را به امام زمان (عج) تفسیر کرده اند.

 

امیدیان عدالت را از بزرگ ترین امیال و آرزوهای انسان معرفی کرد: تنها با وجود مقدس امام زمان(عج) به عنوان ربیع الانام یا همان بهار مردمان است که عدالت به معنای واقعی محقق می شود.

 

 این کارشناس مذهبی با بیان با ظهور عقل مردم کامل می شود، یادآور شد: با ظهور امام زمان(عج) همه آرزوهای بشر در عرصه های فردی و اجتماعی، اقتصادی، سیاسی برآورده می شود، پس فرج و سلامتی امام زمان(عج) را سرلوحه دعاهای لیله الرغائب قرار دهیم.

 

بنابر آنچه گذشت در لیله الرغائب در کنار انس با خدا و دعا و بیان آرزوها باید حواس مان به آرزوهایی که در دل مرور کرده و به زبان می آوریم، باشیم و امیال و آرزوهایی را مدنظر قرار دهیم که ابعاد مختلف از زندگی ما را سامان داده و خیر و فلاح مان در آن باشد. آرزویی به عظمت و آینده سازی ظهور که همه مشکلات مادی، معنوی و اخلاقی و ... ما در تابش نور و گرمای آن ذوب می شود.

 

پی نوشت:

1- اقبال الاعمال، ج2، ص 632.

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: خبرگزاری شبستان کانون های فرهنگی هنری مساجد شهرستان آران و بیدگل آران و بیدگل خبرگزاری اصفهان شبستان لیله الرغائب ماه رجب سبک زندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۰۷۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسیدن به فلسفه زندگی از راه خودشناسی

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، درگیری بیش از اندازه همه انسان‌ها به فضای مجازی و کمرنگ شدن ارتباطات میان فردی در جوامع مختلف از آن دست مسائلی است که در سالیان اخیر توجه بسیاری از تحلیلگران و جامعه‌شناسان را به خود جلب کرده است. از طرفی بسیاری از هنرمندان و نویسندگان نیز از این شرایط استفاده کرده و سوژه اصلی آثار هنری و ادبی‌شان را به مواجهه با این فضای جدید اختصاص داده‌اند. 

در سینما و ادبیات کشورمان نیز هستند هنرمندانی که به این مسئله توجه نشان دادند و آثاری را مرتبط با این فضا تولید کرده‌اند. یکی از جدیدترین آثار این ژانر در زمینه داستان‌نویسی کتاب «چشم‌ها تنها برای دیدن نیستند» است، اثری در ژانر اجتماعی و مفهومی که ۱۰۶ صفحه دارد و انتشارات سیب کال در خوزستان آن را منتشر کرده است. 

این کتاب را مصطفی عظیمی‌فر به رشته تحریر درآورده است و داستان کلی آن در رابطه با یک نویسنده است که تصمیم می‌گیرد یک روز کامل از زندگی را بصورت تحلیلی و نگاه عمیق به محیط پیرامون و جامعه سپری کند. او از ابتدای صبح تا اواخر شب به این سبک از زندگی ادامه می‌دهد. عظیمی فر در این کتاب توانسته از دل  کارهای روزمره زندگی مفهومات و پیام‌های مفیدی را بیرون بکشد. به بهانه انتشار این کتاب گفت‌وگویی با نویسنده آن ترتیب داده‌ایم. 

عظیمی‌فر در رابطه با ایده اصلی که باعث نگارش کتاب «چشم‌ها تنها برای دیدن نیستند» شد، گفت:  با توجه به فراگیر شدن دنیای مجازی و پیشرفت تکنولوژی احساس کردم آدم‌ها کمتر از گذشته‌ ( قبل از همه‌گیر شدن فضای مجازی) رای به با خود بودن و دوستی عمیق با خود می‌دهند. از این رو تصمیم گرفتم کتابی بنویسم که بتواند مخاطب را دعوت به با خود بودن و وقت گذاشتن بیشتر برای خود درونی دعوت کند.

وی در مورد چالش‌های مربوط به نوشتن کتابی با این ایده خاص هم عنوان کرد: در طول یک سالی که برای نوشتن این کتاب وقت گذاشتم با توجه به سبک کتاب مجبور بودم ارتباط‌ عمیق‌تری با خود برقرار کنم. از این رو مجبور بودم بیشتر در محیط پیرامون شنونده باشم. فرقی هم نمی‌کرد این شنیدن شامل شنیدن صحبت‌های آدم‌ها باشد یا حتی گوش دادن به صدای یک رودخانه، به هر حال برای  بهتر شدن کار باید هر چه بیشتر شنونده باشم. این سبک زندگی در طول یک سال برای من سختی‌های زیادی داشت اما خب نتیجه کار باعث شده تا خستگی از تن من تا حدودی خارج شود.

نویسنده این کتاب با اشاره به جزئیات این اثر درخصوص سخت‌ترین بخش نوشتن کتابش هم اظهار کرد: با توجه به اینکه کتاب در قالب یک داستان بلند یک پارچه طراحی شده، فکر می‌کنم مرتبط ساختن مفاهیم و موضوعات مختلف در قالب یک خط داستانی مستقیم سخت‌ترین کار هنگام نوشتن کتاب بوده است.

عظیمی‌فر در پایان سخنانش در خصوص حسی که کتاب «چشم‌ها تنها برای دیدن نیستند» در مخاطب ایجاد می‌کند نیز گفت: فکر می‌کنم مخاطب پس از مطالعه کتاب به این موضوع فکر کند که چقدر در انجام کارهای معمول روزمره فلسفه و مفهوم نهفته است و شاید خود نیز تا حدودی به این سبک از زندگی روی بیاورد و برای او جذاب باشد.

در بخش‌هایی از این کتاب آمده است: 

آنقدر غرق فکر کردن هستم که متوجه نمی‌شوم چه زمانی کنار اجاق گاز رسیده‌ام. آرام آن را خاموش می‌کنم و دوباره راهی نانوایی می‌شوم. در کودکی مسیر خانه تا نانوایی بسیار دور بود. اما در جوانی و میانسالی نزدیک است‌. ولی در دوران پیری دوباره دور خواهد شد.

این یعنی قبل از پیر شدن باید مسیرهای طولانی‌تری را طی کنم تا به مقصدهای تازه‌تر و زیباتری برسم. زیرا اگر چنین نکنم و به مسیرهای نزدیک اکتفا کنم، روزی همین مسیرها بر من چیره خواهند شد و طی کردنشان آرزویی غیر ممکن می‌شود.

بعد از چند دقیقه پیاده‌روی به نانوایی که مشتری همیشگی آن هستم می‌رسم. ولی در کمال تعجب با کرکره‌ای تا انتها پایین آمده مواجه می‌شوم! یعنی چه اتفاقی می‌تواند افتاده باشد؟ نکند امروز روز تعطیل نانوا است و من بی‌خبر هستم؟ صبر کنید صبر کنید یک پیرمرد در حال آمدن است...

کتاب «چشم‌ها تنها برای دیدن نیستند» در قطع رقعی و با کاغذ بالک (نخودی رنگ) از طرف انتشارات سیب کال منتشر شده است. بهای کتاب نیز 250 هزار تومان است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راه رسیدن به نوآوری، سرمایه‌گذاری بر انسان خلاق است
  • ببینید | عجیب‌ترین طراحی تاریخ فوتبال؛ عبور بازیکنان از خیابان برای رسیدن از رختکن به ورزشگاه!
  • سفر به عتبات یک سفر توحیدی است
  • درآمد ترید در فارکس چقدر است؟
  • (ویدئو) لحظه دلهره‌آور رسیدن طوفان شدید به یک قطار
  • رسیدن به فلسفه زندگی از راه خودشناسی
  • عنوان بهترین دروازه بان آسیا کف آرزوهای من بود
  • دیدار با خانواده شهید مرزبان حسن بادامکی
  • مردی با آرزوهای دوربُرد که برایمان عزت و اقتدار آفرید +عکس
  • ۷۰ کیلومتر راهِ روزانه تا رسیدن سرِ کلاس درس روستا